מעבר דירה הוא נושא מורכב שכל אחד ואחת מתמודד איתו בצורה אחרת ושונה. יש מי שמחכה ומצפה למעבר ולכן יעשה כל שביכולתו כדי לזרז את העניין ולהפוך אותו ליעיל יותר ולעומתו יש את מי שמעורב הרבה רגש בעזיבת הדירה או הבית ולכן צריך לתת מקום למחשבות, לנוסטלגיה שמתחילה להיווצר ולתהליך הפרידה הנדרש. באופן כללי וגורף כאשר מדברים על הנושא של מעבר דירה בדרך כלל מתייחסים לפעולות הרציונליות הנדרשות לביצוע – עדכון הגופים הרלוונטיים אודות שינוי הכתובת, קביעת מועד המעבר, אריזה של תכולת הדירה ועוד. לא תמיד עוצרים כדי להתייחס לפן הרגשי. בכתבה הבאה תוכלו לקרוא קצת על הפסיכולוגיה של מעבר דירה.

 

איך להתמודד עם ההיבטים הרגשיים של מעבר דירה?

כאמור, מה שבעיקר חשוב וצריך לשים אליו לב הוא מתן האפשרות להביע מחשבות, רגשות וכל מה שחשים לקראת המעבר. בין אם מדובר ברגשות חיוביים כמו התרגשות וציפייה ובין אם מדובר ברגשות מעט יותר שליליים כמו חוסר רצון לעבור או חשש אמיתי מפני הלא נודע. חשוב לדבר על הדברים, לשים לב לשפת הגוף של מי שעלול לחשוש או לעורר כל רגש בנוגע למעבר ואת כל אלה צריך לאפר ללא דוחק וללא ביטול. כל רגש יהיה נכון, לגיטימי ורלוונטי בסיטואציה הזאת. בין לבין אפשר להמשיך בביצוע פעולות כמו איסוף קרטונים למעבר דירה תל אביב או בכל מקום שעוברים ממנו או אליו.

 

 

פסיכולוגיה של מעבר דירה – החשיבות של מתן מקום לכל רגש

מה שחשוב זה לאפשר לתת ביטוי לכל רגש. ברגע שאנשים מרגישים שהרגשות שלהם לא מתקבלים או שהם לא מתאימים לסיטואציה – הם עלולים להתמודד בצורה לא טובה עם המעבר כולו ויש בכך סכנה אמיתית של התמודדות קלוקלת, כמו גם טראומה של ממש מהמעבר. ברגע שהם יודעים שאפשר לבטא כל מה שחושבים ומרגישים אפשר ביחד לדבר על הכל, לנתח ממה נובעים הרגשות האלה ולמצוא להם את המענה הדרוש והמתאים. כל אחד רוצה שתהליך משמעותי כמו מעבר דירה יהיה חיובי ועם יתרונות רבים ולכן חשוב לדבר על הכל.