בין התסמינים הנפוצים ביותר הן בקרב תינוקות, הן בקרב ילדים ובני נוער והן בקרב מבוגרים הוא כאב בטן. כאבי בטן משבשים את שגרת החיים שלנו ומונעים מאיתנו לבצע פעולות שבשגרה, עד לכדי השבתה מלאה ורצון להישאר במיטה. הסיבות להופעה של כאבי בטן הן רבות ומגוונות וכוללות בין השאר תזונה לקויה, מחסור בנוזלים, עישון, אלכוהול, חוסר בשעות שינה, לחץ ומתח, משהו מקולקל או לא טרי שאכלנו באופן נקודתי, נטילה של תרופות כמו אנטיביוטיקה למשל ועוד. בשורות הבאות נציג בפניכם דרכים מעולות, קלות ומהירות שיסייעו לכם להיפטר מכאבי בטן.

 

מרק עוף וירקות שורש

 

מדובר בסוג של תרופת סבתא סופר מוכרת. המרק עשיר בנוגדי חמצון, ויטמינים, מינרלים ומסייע להרגיע כאבי בטן, כאשר במקרה הזה, אין צורך לזהות את הסיבה המדוייקת שבגללה כאב הבטן נגרם. הפשירו עוף והרתיחו אותו בסיר עם מים נקיים וזרקו את המים. שטפו את העוף. קלפו ירקות כמו סלרי, שורש סלרי, פטרוזיליה, שורש פטרוזילה, גזר, תפוח אדמה. במקרה של כאב בטן יש להימנע מאכילת ירקות עם סיבים תזונתיים רבים כמו בטטה. לאחר שהירקות נקיים ושטופים הוסיפו אותם במים רותחים נקיים ביחד עם העוף הנקי. מעט מלח ופלפל. הימנעו מתבלינים שעלולים גם כן לעודד כאב בטן.

 

תה שומר

 

לשומר – גם הטרי וגם לזרעי שומר יבשים יש מגוון רחב של סגולות ויתרונות בריאותיים. ראשית כל השומר יעיל בהורדת רמות הכולסטרות בדם וזאת משום שהוא מכיל כמות נאה של סיבים תזונתיים. בנוסף, השומר מקל מאוד על כאבי בטן והוא יעיל במצבים של עוויתות הקשורות למערכת העיכול, הוא מעולה למי שסובל מגזים ולכן משתמשים בו גם בתוך פורמולות הומאופתיות עבור תינוקות. ממחקרים עולה כי אנשים אשר צורכים שומר באופן קבוע נהנים מתפקוד אופטימלי של מערכת העיכול. השומר גם מכיל כמות אדירה של נוגדי חמצון ואלו מגנים על הגוף מפני נזקי החמצון שנוצרים על ידי תנועת הרדיקלים החופשיים, ומפחית את הסיכון לחלות בסרטן.

 

טיפים שיסייעו לכם לשמור על פעילות תקינה של המעיים ומערכת העיכול ולהימנע מכאבי בטן

 

  1. נוטלים אנטיביוטיקה? קחו פרוביוטיקה- נטילת אנטיביוטיקה ובכלל לקיחה של תרופות עוצמתיות מאותה משפחה מובילה לחוסר איזון במעיים ובמערכת העיכול. מה שבעצם קורה זה שמופר האיזון ויש פחות חיידקים ידידותיים ויותר חיידקים מזיקים. לשם כך, מומלץ בעת הנטילה של התרופה וגם במשך כמה שבועות, לצרוך פרוביוטיקה איכותית אשר עשירה בחיידקים ידידותיים.
  2. אכלו בריא ומאוזן – כדי להימנע מכאבי בטן, מומלץ מאוד לאכול אוכל בריא, עשיר בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. כדאי לאכול ירקות ופירות מכל הסוגים והצבעים, שכל לכל סוג יש את היתרונות שלו. הימנעו מאכילת מזונות מתועשים וג‘אנד פוד, מזונות עתירי שומן טראנס, סוכר לבן ונתרן כמו חטיפים, מוצרי חיטה וקמח לבן, מתוקים ועוד. החליפו את המתוק שאינו בריא במתוק בריא כמו תמרים, גרנולה אפויה ושוקולד מריר עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו. הימנעו משתיית משקאות אלכוהוליים וכאלה המכילים כמות גבוהה של קפאין, שכן אלה מעודדים עצירות וכאבי בטן.
  3. מים – הגוף שלנו מורכב ברובו ממים ולכן חשוב לשתות הרבה מים. מים תורמים למניעת עצירות, הם משפרים את התנועתיות והזרימה האנרגתית של המעיים ומערכת העיכול.

 

עדיין סובלים מכאבי בטן? לכו להיבדק. גשו לרופא המשפחה שיפנה אתכם לביצוע הבדיקות המתאימות ביניהן בדיקות שתן, בדיקות דם, בדיקות צואה ואם יש צורך גם בדיקות שאינן שגרתיות כמו קולונסקופיה למשל.