במציאות של ימינו, עד כמה שזה מצער – לא מעט אנשים מתמודדים עם ההשלכות של פגיעה שגרמה להם לאובדן מלא של כושר העבודה שלהם. לאובדן כושר עבודה יש לא מעט השלכות, אינן רק כלכליות וגופניות – אלא לעיתים המציאות החדשה אליה כל אותם אנשים אמורים להתרגל בעל כורחם עלולה להשפיע על המצב הנפשי באופן די משמעותי. אז כיצד אובדן כושר עבודה עלול להשפיע על הבריאות הנפשית של אדם, ומה עוד עלינו לדעת על כך על מנת להתמודד עם כל אותן השפעות? בכתבה זו תוכלו למצוא כל מה שאתם צריכים לדעת.
השלכות נפשיות אפשריות של אובדן כושר עבודה
בין אם מדובר באובדן כושר לשכיר או בכלל אובדן כושר עבודה לעצמאי – אין ספק כי יש לכך לא מעט השלכות על המצב הנפשי של אדם. הנה כמה דוגמאות:
- בדידות – לא מעט אנשים שמוצאים את עצמם מתמודדים עם שגרה חדשה בעקבות אותה תאונה ועלולים להרגיש בודדים. בדרך כלל לבני המשפחה שלהם יהיו עסוקים לאורך היום, ואילו לא מעט אנשים מנהלים את רוב המעגלים החברתיים שלהם בעיקר סביב שעות העבודה – ולכן מציאות חדשה בה הם מבלים בבית רוב שעות היום בהחלט עלולה להיות בודדה.
- תסכול – השגרה החדשה עלולה להיות מתסכלת, וכתוצאה מכך אותם אנשים גם עלולים להתמודדות עם בלבול, ותחושות של חרדה ודיכאון.
אז איך מתמודדים?
כמו כל התמודדות נפשית אחרת, גם כאן הדבר החשוב ביותר הוא קודם כל לגשת על מנת לקבל עזרה. עזרה מגורם מקצועי מוסמך כמו פסיכולוג, פסיכיאטר וכדומה בהחלט יכולה לסייע באופן משמעותי להתמודד עם כל אותן תחושות קשות, לעכל את כל אותן חוויות טראומטיות וזאת במטרה לפתח אמצעי התמודדות יעילים יותר. באופן כללי, חשוב להבין גם כי אלו שאיבדו את יכולת כושר העבודה שלהם לעיתים גם יתביישו במצב החדש שלהם ולכן לא ישתפו באופן כה פתוח את שעובר עליהם – אם כי זהו חלק בלתי נפרד מעיבוד המצב, ולכן חשוב מאוד ללכת לטיפול.